woensdag 8 augustus 2012
Nectarinetaartje
Bij het boodschappen doen een doosje van, wat later bleek, niet al te beste nectarines meegenomen. Maar geen nood, daar maken we gewoon een lekker taartje van! Deze diende gisteravond als nagerecht voor de gasten. De planning was dat er 1 eter kwam. Dat werden er spontaan 3. Maar door eerlijk te delen kwam iedereen aan zijn trekken.
Inspiratie vond ik op de blog van Technicolor Kitchen. De vrouw achter deze blog is de Portugese Patricia en naast lekker koken en daar mooie foto's van maken is ze ook verzot op films. Elk recept gaat dan ook gepaard met schrijfsels over de laatste film die ze gezien heeft. Een erg creatieve en leuke combinatie!
Benodigdheden:
175 g zachte roomboter
160 g suiker
geraspte schil van 1 sinaasappel
1/2 tl vanille-extract
3 eieren
150 g bloem
1 tl bakpoeder
snufje zout
65 g volle yoghurt
3 nectarines, in schijfjes
poedersuiker
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Bedek de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet in met boter.
3. Mix de boter, suiker, sinaasappelschil en vanille-extract tot een romig mengsel.
4. Voeg de eieren één voor één toe en mix het zorgvuldig door het mengsel.
5. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de beslagkom. Voeg de yoghurt toe en meng door het beslag.
6. Stort het beslag in de springvorm en strijk glad. Verdeel de nectarineschijfjes erover en bak ca. 55 minuten in de oven tot het taartje gaar, goudkleurig en gerezen is.
7. Laat afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker en een dot slagroom.
Enjoy!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten