Het weekend stond in het teken van opa' s 80-jarige verjaardag. Dit werd traditiegetrouw gevierd in een Duitse Gasthof mit gutbürgerlicher Küche. Eten bij opa en oma is nostalgie. Nergens smaken de aardappeltjes, groentes, vlees, toetjes en taart zoals daar. Hoewel zeer dicht gelegen bij Nederland (Noordrijn-Westfalen) is de keuken toch net weer anders. Wat stond er zoal op het menu?
Münsterländische Hochzeitssuppe
---
---
Gekochtes Rind - und Huhnfleisch an Zwiebelsauce
frische Salate
---
kleine Rindsrouladen
Hähnchenbrustschnitzel
Gedünstetes Lachsfilet an Blattspinat
buntes Gemüse
Kartoffelkroketten
Petersilienkartoffeln
---
Herrencreme
Eis heiß
Een 4-gangenmenu is in Duitse termen natuurlijk niet genoeg. Tegen het einde van de middag werd het alweer tijd voor Kaffee und Kuchen. Ik ben dol op Duitse taarten! Mijn tante stuurt me binnenkort het recept van haar aardbeientaart. Wellicht een kandidaat voor het Foodblogevent van mei!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten