Boerenappelcake, a photo by Dutchful Thinking on Flickr.
Ik was vast van plan om dit weekend een lekkere appeltaart te maken. Toen de regen dus net met bakken uit de hemel kwam, was er geen enkele reden meer om het niet te doen. Dit recept is kinderlijk eenvoudig en binnen een uur heb je een heerlijk geurend huis én een lekkere appelcake voor je neus.
Het recept heb ik gevonden via de blog Uit de keuken van Levine.
Benodigdheden:
225 g suiker
snufje zout
3 eieren
200 g bloem
10 g bakpoeder
3 el melk
3 appels (Elstar)
1 tl kaneelpoeder
poedersuiker
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor tot 180C. Klop de boter met 200 g suiker en het snufje zout met de mixer zacht. Klop de eieren er één voor één doorheen.
4. Bak de appeltaart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen, strooi er poedersuiker overheen, snijd in mooie blokjes en serveer.
Kopje koffie erbij en smullen maar! Fijne zondag...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten