dinsdag 8 mei 2012

Crêpes gianduia met frambozen



Ik ben jarenlang ernstig verslaafd geweest aan Nutella. Waarschijnlijk waren mijn ouders er, net als de Amerikaanse moeders, heilig van overtuigd dat Nutella een grote bijdrage leverde aan de gezondheid van hun kind.  Gelukkig leef ik nog en ben niet getekend door enige (noemenswaardige) beperking. Mijn Nutella-verslaving eindigde overigens pas zo'n drie jaar terug, cold turkey, toen ik drie maanden in China verbleef waar Nutella niet bepaald tot het vaste aanbod in de supermarkt behoorde.

Gek genoeg was het nooit in mij opgekomen dat Nutella misschien ook zelf te maken zou zijn. Tot ik de blogpost van Koken met Antoinette las. Mijn hemel, zelfgemaakte gianduia waarvan ze beweerde dat die nog lekkerder was dan Nutella. Ik ben aan de slag gegaan en het blijkt dat ze gelijk heeft: het IS lekkerder! Sinds die tijd begint mijn eetpatroon weer enigszins verslavingsachtige vormen aan te nemen. Een goed excuus om binnenkort weer op (verre) reis te gaan?

De home-made Nutella heb ik verwerkt in een simpel crêpe-recept van Kevin van Closet Cooking. Ideaal als toetje of als ontbijt!

Benodigdheden
Crêpes
Antoinette's homemade gianduia
1/2 kopje bloem
1 ei
3/4 kop melk
1/8 tl zout
1 el roomboter, gesmolten
poedersuiker

Frambozensaus
1 kopje frambozen
1 tl suiker
1tl maïzena
2 tl water

Bereidingswijze
1. Meng de bloem, ei, melk, zout en boter in een kom door elkaar tot een glad beslag.
2. Giet telkens 1/4de kop van het mengsel in een beboterde kleine koekenpan en bak beide kanten goudbruin. Hou de crêpes warm.
3. Pureer de helft van de frambozen en meng met de suiker, maïzena en water.
4. Breng het frambozenmengsel aan de kook totdat de saus iets is ingedikt.
5. Besmeer de helft van de crêpe met gianduia en de andere helft met de frambozensaus. Beleg de crêpe met frambozen en vouw dubbel. Leg er enkele frambozen bovenop en garneer met de saus en de poedersuiker.




2 opmerkingen:

  1. Oh wat leuk dat je mijn gianduia hebt gemaakt. Op crêpes, smulllllll. Ik ben blij dat ik nu eindelijk een goed recept voor ze heb. Grazie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Antoinette, dank voor je enthousiaste reactie!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...