donderdag 31 mei 2012

Omelet met asperges in balsamico-vinaigrette

Omelet met asperges in balsamico-vinaigrette

Rond deze tijd moet het er natuurlijk van komen: een recept met asperges. Deze keer in combinatie met ei, tomaat en witte balsamico-azijn. Voor een frisse lunch of als licht gerechtje kun je uitstekend uit de voeten met dit recept.

Benodigdheden:
200 g asperges
1/2 tl suiker
10 g roomboter
2 el olijfolie
1 el witte Balsamico-azijn
1 sjalot
150 g tomaten
4 eieren
1 el bieslook
1 el peterselie
zout, peper

Bereidingswijze:
1. Asperges schillen en de houtige uiteinden afsnijden. De asperges in stukjes van ca. 4 cm snijden.
2. Asperges in de pan doen en net zoveel water bij gieten tot de asperges net onder staan. Aan de kook brengen.
3. Zout, suiker en boter toevoegen en ca. 8 minuten zachtjes laten koken.
4. Ondertussen 1 el olijfolie mengen met de balsamico-azijn en met peper en zout kruiden. Een fijngesneden sjalot en in partjes gesneden tomaat toevoegen en goed mengen.
5. Eieren licht los kloppen met een vork en op smaak brengen met zout en peper. De bieslook en peterselie fijnhakken en toevoegen aan het eimengsel.
6. 1 el olijfolie in een kleine koekenpan verhitten en het eimengsel in de pan gieten. Het ei op middelhoog vuur ca. 6 minuten laten bakken tot het oppervlak begint te stollen. De omelet voorzichtig keren en nog ca. 3 minuten op laag vuur bakken.
7. De asperges met een schuimspaan uit de pan halen, laten uitlekken en door de tomaten-vinaigrette roeren.
8. De omelet in partjes sijden en samen met de tomaten-aspergesalade serveren. Met peterselie garneren.

Voor de meeste smaak is het aan te raden om de asperges een tijdje in de vinaigrette te marineren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...