zondag 20 mei 2012

De dag zoetjesaan beginnen: Pannenkoekjes met ahornsiroop



Een relaxte zondagochtend: je hoeft even niets, er is eigenlijk geen reden om je te douchen en aan te kleden, laat staan om je te haasten. Uitgebreid lang over je koffie doen, onderwijl loom uit het raam starend. Het enige waar voor gezorgd moet worden is de inwendige mens. Overheerlijke pannenkoekjes moeten er komen, die lekker fris en luchtig zijn door de karnemelk, met een klontje roomboter en poedersuiker erbij. En laten we de niet te versmaden ahornsiroop niet vergeten, een siroop die de familie van Gilse overbodig maakt. Gebaseerd op een recept van Skye Gyngell.

Benodigdheden:
250 g bloem
3 tl bakpoeder
snufje zout
2,5 el fijne kristalsuiker
2 eieren
0,5 l karnemelk
75 g roomboter
poedersuiker
ahornsiroop

Bereidingswijze:
1. Zeef de bloem met bakpoeder en zout in een grote kom en roer de suiker erdoor.
2. Klop de eieren los. Smelt de roomboter.
3. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en voeg de eieren, melk en boter toe. Roer alles tot een glad beslag en laat 20 minuten rusten.
4. Bestrijk de bodem van een koekenpan met anti-aanbaklaag met boter. Schep als de pan heet is een lepel beslag in het midden van de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten bruin en hou ze warm in een lauwe oven.
5. Serveer met een klontje roomboter en ahornsiroop.

Fijne zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...