dinsdag 15 mei 2012

Doe maar normaal: Gehaktschotel met Feta kaas


Doel van gisteravond: iets eten! Bij voorkeur iets dat niet zo'n groot beroep doet op de portemonnee; in deze barre crisistijden geen overbodige luxe! Ann van Photo-copy geeft al een week lang het goede voorbeeld en weet met weinig toch hele mooie gerechten op tafel te zetten. Voor mij hoefde het eten gisteren niet eens mooi of bijzonder te zijn. Simpel vlees, aardappeltje erbij en op smaak gebracht met behulp van Feta en wat peterselie uit de tuin. Et voilà!


Benodigdheden:
500 g aardappels, vastkokend
250 g gehakt
150 g Feta kaas
2 eieren
1 ui
2 tenen knoflook
2 el melk
20 g roomboter
1 el olie
peper en zout
peterselie


Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor tot 180ºC.
2. Schil de aardappelen en kook ze ca. 10 minuten.
3. Laat de aardappels afkoelen en snijd ze in schijfjes. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de aardappels daarin goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
4. Snipper de ui en de knoflook. Bak aan in een koekenpan met de olie en voeg vervolgens het gehakt toe. Verkruimel de helft van de Feta boven het gehakt en bestrooi met peper en zout.
5. Klop de eieren met de melk en de peterselie. Giet dit over de aardappels en verhit zachtjes totdat het eimengsel gestold is.
6. Vet een kleine ovenschaal in. Bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel hier het gehaktmengsel overheen. Voeg de resterende aardappelschijfjes toe en maak af met de verkruimelde Feta.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...