zondag 22 april 2012

Boerenappelcake

Boerenappelcake by Dutchful Thinking


Boerenappelcake, a photo by Dutchful Thinking on Flickr.


Ik was vast van plan om dit weekend een lekkere appeltaart te maken. Toen de regen dus net met bakken uit de hemel kwam, was er geen enkele reden meer om het niet te doen. Dit recept is kinderlijk eenvoudig en binnen een uur heb je een heerlijk geurend huis én een lekkere appelcake voor je neus. 
Het recept heb ik gevonden via de blog Uit de keuken van Levine


Benodigdheden:
200 g roomboter (in stukjes, op kamertemperatuur)
225 g suiker
snufje zout
3 eieren
200 g bloem
10 g bakpoeder
3 el melk
3 appels (Elstar)
1 tl kaneelpoeder
poedersuiker


Bereidingswijze:
 1. Verwarm de oven voor tot 180C. Klop de boter met 200 g suiker en het snufje zout met de mixer zacht. Klop de eieren er één voor één doorheen.
2. Meng het bakpoeder met de bloem. Zeef het bloemmengsel boven het eimengsel en mix tot een glad beslag. Meng tegen het einde de melk er doorheen. Schep het beslag in een brownievorm en strijk glad.
3. Schil de appels, snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 g suiker en de kaneelpoeder. Strooi de appelblokjes over het beslag.
4. Bak de appeltaart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen, strooi er poedersuiker overheen, snijd in mooie blokjes en serveer.


Kopje koffie erbij en smullen maar! Fijne zondag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...