zondag 3 juni 2012

Frambozen met kardemomcrème


Zo nu en dan heb je dat gewoon nodig: de maaltijd afsluiten met een overheerlijk toetje. Op een calorietje meer of minder komt het dan niet aan. De voorpret begint bij dit recept al als de room met kardemompeulen overheerlijk begint te geuren op het fornuis. De mooie framboosjes maken het geheel helemaal af!
Dit recept stond deze maand in de Foodies.

Benodigdheden:
350 ml slagroom
4 kardemompeulen
3 eidooiers
50 g suiker
1 el bloem
2 el hazelnoten
150 g frambozen

Bereidingswijze:
1. Verwarm de slagroom met de kardemompeulen in een pan en laat het mengsel 15 minuten trekken, zonder dat de room begint te koken.
2. Meng ondertussen de eidooiers met de suiker en roer er de bloem doorheen.
3. Verwijder de kardemompeulen uit de hete room en giet de room al roerend bij het dooiermengsel. Giet het geheel terug in de pan en verhit al roerend tot de crème dik word. Neem dan de pan van het vuur.
4. Rooster de hazelnoten in een droge pan goudbruin en hak ze grof. Verdeel de kardemomcrème over schaaltjes en verdeel de frambozen en hazelnoten erover.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...