zaterdag 16 juni 2012

Foodswap deel 1


Foodswap


Gisteren was het zover: er moest en zou gefoodswapt worden. Natuurlijk was er al veel energie gegaan naar het nadenken over de invulling van de opdrachten van Es' Factory, de initiatiefneemster van deze Foodswap. Zij had het volgende bedacht:
1. Zoek, maak of koop iets dat voedsel uitdrukt, maar niet om op te eten is.
2. Een zelf samengestelde 'kant en klaar' mix.
3. Een zelf gebakken product.
4. Maak iets pittigs.
5. Schrijf of print een recept voor een zomerse BBQ-dag en sluit minimaal één ingrediënt bij die voorkomt in het recept.
6. Doe iets in de doos waar je zelf dol op bent en schrijf erbij waarom dat één van je favoriete producten is.
7. Iets met karamel. Doe hiermee wat je zelf wilt.

Maar toen was het vrijdag de 15de, de dag waarop afgesproken was dat alle voedselpakketten verstuurd zouden worden. Als een malle aan de slag gegaan en gelukkig...het pakketje is gisteren aan de postbode toevertrouwd. Wat heb ik er van weten te maken?

Opdracht 1 bleek al eerder die week ingevuld te kunnen worden met behulp van Xenos; een muffinvormige kookwekker, altijd handig in de keuken.
Opdracht 2 sloot daar weer naadloos op aan. Ik heb een kant-en-klaar mix voor citroen-maanzaad muffins samengesteld. 
Opdracht 3 heb ik ingevuld door koekjes te bakken, in dit geval Kokosmakronen.
Opdracht 4 maakte de sadist in mij wakker. Het is Sambal Kecap geworden, een zeer pittige variant. Ik ben zo vriendelijk geweest om er op te zetten dat het pittig is. Via deze weg wellicht opnieuw een waarschuwing aan de ontvanger. En dat het niet persoonlijk bedoeld is.
KokosmakronenOpdracht 5 bracht mij er toe om in de categorie: "ik heb geen zin in vlees- en saladetoestanden, maar wil gewoon iets lekker verfrissends drinken bij de BBQ" het recept voor citroengras thee op te schrijven en het citroengras alvast toe te voegen.
Sambal Kecap CitroengrasOpdracht 6 vond ik heel lastig. Er zijn ontelbare zaken waar ik dol op ben. Ik heb de toko ook weer aan een onderzoek onderworpen, maar uiteindelijk moest ik aan mezelf bekennen: er schuilt een ware alcoholist in mij, vooral als het om koken gaat. Wijn tijdens het koken, wijn als onmisbaar ingrediënt bij het koken en wijn als puntje op de i bij het verorberen van de daaruit voortvloeiende maaltijden. 
Dat ik daarin geen snob ben, bewijst de keuze voor deze prima supermarktwijn. Helaas, geen wijnkelders, speciale koelkasten of know-how over welke geplette druif uit welk jaar en welke regio ik nu eigenlijk drink.
kant-en-klaar mix citroen-maanzaad muffinsOpdracht 7 was zo klaar als een klontje en hoort eigenlijk ook bij opdracht 6. Men kan mij wakker maken voor een heerlijk stukje Caramel Shortbread. Een relatiecrisis was nabij toen ik van plan was om alle stukjes heerlijkheid in de doos richting mede-Foodswapper te doen. Om dit te voorkomen hebben we dus toch ook maar enkele stukjes achtergehouden voor eigen gebruik. Tja, de onbaatzuchtigheid is toch weer ver te zoeken.
Bijbehorende recepten volgen zo spoedig mogelijk!

Het was erg leuk om zo'n pakketje samen te stellen en ik wacht nu met smart op wat ik vandaag mag ontvangen. Ondertussen toch even zorgen: gaat die postbode er wel voorzichting mee om? Raakt het pakketje misschien kwijt en zullen alle lekkere hapjes overgeleverd worden aan schimmelvorming en ander leven? Komt de kant-en-klaarmix netjes aan of schudt PostNL de ingrediënten alvast door elkaar voor de beoogde gebruiker? Vindt de ontvanger het wel een leuk pakket of baalt hij/zij stiekem omdat het eigen pakket veeeeel leuker was? We gaan het zien en meemaken!

Tenslotte. Het was thuis even zoeken naar een geschikte doos. Na een lange zoektocht constateerde ik dat we over een splinternieuwe friteuse beschikken. Friteuse uit de doos en foodswap-inhoud in de doos. De ontvanger zal zich wellicht zorgen maken over de inhoud: geen slappe friet en koude bitterballen, dat is beloofd! Grotere kans dat zoiets hier vanavond op tafel komt :)

Foodswap

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk stuk! Lekker dingen heb je gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En wat zijn jullie heerlijk fanatiek als het om food-swappen gaat. Ik geloof dat ik mijzelve diep moet schamen .....

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...