dinsdag 14 augustus 2012

Zin in vanillevla

Vanillevla Dutchful Thinking

Zin in een toetje. Vanillevla deze keer. En zoals Karin Luiten ons elke keer weer helpt herinneren: we zijn niet geheel afhankelijk van Campina en Meneer Heijn. We kunnen het ook zellûf doen.

Benodigdheden:
500 ml melk
5 eidooiers
1 vanillestokje
50 g suiker

Bereidingswijze:
1. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Doe het merg en het vanillestokje samen met de melk in een pan en laat het mengsel ca. 15 minuten trekken op heel laag vuur zonder te koken.
2. Klop de eidooiers en de suiker met de mixer tot een schuimige massa. Verwijder het vanillestokje uit de melk en voeg al kloppend de melk voorzichtig toe aan de eieren.
3. Giet het schuimige mengsel terug in de pan een laat op heel zacht vuur binden en blijf goed kloppen met een garde (neem hier de tijd voor). Laat het niet koken, want dan gaat het schiften.
4. Giet over in een schaal en laat afkoelen. Bedek met huishoudfolie en laat in de koelkast koud worden.

De eidooiers zijn op zich voldoende om, met een beetje geduld, het mengsel te laten binden. Als je haast hebt, kun je nog een beetje maïzena (in melk opgelost) toevoegen. Het resultaat mét maïzena heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Zo, mocht je je inmiddels met je zelfgemaakte bakje vla op de bank genesteld hebben, is het tijd voor een filmpje van de Keuringsdienst van Waarde over... vanillevla. Enjoy!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...