zondag 12 augustus 2012

Workshop foodfotografie


Zaterdag was uitslapen er even niet bij. Om half negen begon de reis richting het immerschone Nootdorp. Daar werd ik, samen met nog 5 andere rare mensen die het leuk vinden hun voedsel op de foto te zetten, verwacht bij het huis van Alexandra. Alexandra woont in een adembenemend mooi huis met wat met recht een Woonkeuken met hoofdletter W genoemd kan worden. Handige plek voor een workshop 'fotografie en styling voor foodbloggers'. Handlanger van Alexandra was Simone van Junglefrog. Na eerst de basiskneepjes van de fotografie geleerd te krijgen werd daarna ingegaan op styling. Nu ga ik natuurlijk niet alle ins en outs verklappen van het geleerde (volg de workshop zelf maar zou ik zeggen), maar er zaten voor mij toch aardig wat 'aha-erlebnisse' tussen. Zoals:
1. Denk eerst even na voordat je begint met fotograferen. Dus niet: Eten-is- klaar-en-staat-eigenlijk-koud-te-worden-maar-ik-wil-nog-een foto-dus-plemp-het-op-tafel-en-maak-gauw-een-hap-snap-foto-oh-hij-is-niet-mooi-ik-maak-er-nog-een-wat-zit-je-nu-te-zeuren-vriendlief-koud-is-het-toch-ook-wel-lekker.
2. Beter goed gejat dan slecht bedacht. Vind inspiratie via plaatjes in kookboeken, tijdschriften, Pinterest etc. Probeer mooie foto's na te maken en leer ervan.
3. Styling hoeft niet duur te zijn. Denk out-of-the-box: kussenslopen, oude t-shirts, theedoeken etc. kunnen prima als servet of ondergrond gebruikt worden. Vanaf nu wordt er dus niets meer weggegooid!
4. Reflectiescherm en belichting corrigeren doen echt wonderen.
5. Neem staande foto's, zodat je meer diepte in je foto's krijgt.
6. Ja, je kunt een hele middag ontzettend veel plezier hebben met het mutsen met gerechten die er heerlijk uitzien, maar die je niet opeet en waar je dan uiteindelijk 3 foto's van uitkiest die 'er-mee-door-kunnen'.


Een plots opkomende pijn in het foodbloggershoofdje belette mij om direct bij thuiskomst aan de slag te gaan. In de loop van de zondag kwam de levenslust terug en heb ik weer een en ander uitgeprobeerd (en ook opgegeten deze keer). Door alle tips en trucs is het plezier in foto's maken nog meer toegenomen. Daarbij heb ik oude spullen in huis 'herontdekt'  die prima te gebruiken zijn bij het fotografen. Ik hoop  dat de foto's steeds beter gaan worden! Oordeel komende week zelf :)5 opmerkingen:

 1. Bovenstaande foto's zijn in ieder geval prima gelukt! Het is een kunst, hoor, voedsel fotograferen. Inmiddels weet ik het uit ervaring ;-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Nell! Ach, een beetje uitdaging in ons leven kan geen kwaad :)

   Verwijderen
 2. Klinkt ontzettend leuk! :) Leuk stukje, mooie foto's! Ik ga in november naar de workshop, ben erg benieuwd! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Maaikyz, wat leuk dat je de workshop ook gaat doen! Ik weet zeker dat je het erg leuk gaat vinden. Ik zie de foto's tegemoet :)

   Verwijderen
 3. Ziet er lekker uit! Was vast wel moeilijk om je tijd te nemen voor een goeie foto terwijl al dat lekkers op je stond te wachten!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...